آشنایی با تعریف و کاربرد LED ضد انفجار
چراغ LED ضد انفجار یکی از انواع چراغهای ضد انفجار است که در صنایع خاص استفاده میشود. اصل کار آن اساساً مانند لامپ ضد انفجار است با این تفاوت که منبع نور آن از منبع نور LED تامین میشود. این چراغ به طور گستردهای در مکانهایی که شرایط حفاظتی و عوامل خطر بالا هستند، مانند صنایع کشتی سازی، مواد شیمیایی، نفت، معدن، داروسازی و سایر صنایع به کار گرفته میشود. ماهیت پیچیده و خطرناک این محیطها معمولا خطرات متعددی را برای پرسنل به همراه دارد. به همین دلیل است که بسیاری از صنایع از چراغهای LED ضد انفجار برای جلوگیری از اشتعال گازهای قابل اشتعال و ذرات گرد و غبار استفاده میکنند. در این مقاله از وبسایت «اطلس مگا ماشین» در مورد کاربرد LED ضد انفجار صحبت میکنیم.
LED ضد انفجار چیست؟
چراغ ضد انفجار LED به تجهیزات روشنایی اطلاق میشود که برای جلوگیری از اشتعال ذرات قابل انفجار در هوا در صنایع پرخطر کاربرد دارد. این چراغ خطر واکنش انفجاری ناشی از انتشار یا مشتعل شدن مواد فرار در منطقه را تا حد زیادی به حداقل میرساند. طول عمر متوسط چراغهای LED حدود 50 هزار ساعت و نسبت لومن در هر وات 40 تا 100 هستند. همچنین این چراغها به دلیل طراحی مستحکم خود میتوانند در برابر محیطها با شرایط آب و هوایی سخت مقاومت کنند. با بررسی کاربرد LED ضد انفجار میبینیم که بیش از 20 درصد انرژی کمتری نسبت به سایر چراغها مصرف میکند.
ویژگیهای چراغ LED ضد انفجار
فناوری روشنایی LED ضد انفجار به حدی پیشرفت کرده است که میتواند بسیاری از معایب سیستم روشنایی سنتی غلبه کند. کیفیت نور از نظر رندر رنگ، دمای رنگ و خروجی لومن در این چراغها بالاست. چراغ LED طول عمر بلند دارد، به این معنی نیازی مدام به تعویض آنها و صرف هزینه اضافی وجود ندارد. اگرچه LED ضد انفجار هزینه اولیه نسبتاً بالایی دارد، اما به دلیل مصرف انرژی بسیار کمتر نسبت به چراغهای معمولی باعث صرفه جویی در هزینههای بلند مدت میشود. گستردگی کاربرد LED ضد انفجار ناشی از ویژگیهایش است در ادامه بیشتر توضیح میدهیم:
- افزایش ایمنی و حفاظت بالای جهت استفاده در محیطهای خطرناک
- تولید گرمای کمتر به دلیل وجود جریانهای بسیار پایین
- صرفه جویی در هزینههای وسایل انتقال نیرو مانند سیم و کابل
- حمل و نصب راحت و سریع به دلیل وزن سبک
- طول عمر بلند و قابلیت استفاده بسیار بالا در صنایع مختلف
- کم شدن هزینههای تعمیر و نگهداری به خاطر برخورداری از تکنولوژی نور
- راندمان بالا به دلیل مصرف برق بسیار کمتر و نوردهی بالا
- روشن شدن آنی و عدم تاخیر زمانی هنگام راه اندازی اولیه
مزایای چراغ LED ضد انفجار
کاربرد LED ضد انفجار علاوه بر کاهش چشمگیر خطر انفجار با جلوگیری از اشتعال در گازها و بخارات قابل اشتعال گسترده است. با این حال این چراغ میتواند مزایای زیر را ارائه دهد:
- یک چراغ ضد انفجار معمولاً بیشتر از نور معمولی دوام میآورد. به دلیل مواد محکمتر و سنگینتر که برای ساخت تجهیزات ضد انفجار استفاده میشود، این چراغها میتوانند در محیطهای کاری سختتر مقاومت کنند.
- چراغهای LED ضد انفجار به دلیل ساخته شدن با عدسی شیشهای ضخیمتر و قاب قویتر در برابر لرزش بسیار مقاوم هستند. میتوان آنها را از مکانی به مکان دیگر توسط لیفتراک یا سایر ماشین آلات حمل و نقل بدون خطر آسیب حمل کرد.
- در مقایسه با وسایل روشنایی سنتی، چراغهای LED ضد انفجار انرژی کارآمدتری دارند. آنها انرژی کم مصرف میکنند و میتوانند تا 100 هزار ساعت دوام بیاورند.
- چراغهای LED ضد انفجار ویژگیهای صرفه جویی در گرما را ارائه میدهند. به این معنا که انتشار گرما را کاهش میدهد تا خطر تولید جرقه و اشتعال مواد در مکانهای خطرناک کم شود.
- این وسایل فاقد مواد مضر و سمی مانند سرب و جیوه هستند که برای محیط زیست خطرناک هستند؛ بنابراین میتوان این چراغها را دوستدار محیطی زیست دانست.
کاربرد LED ضد انفجار
چراغهای LED ضد انفجار هم در مکانهای خطرناک داخلی و هم در فضای باز استفاده میشود. منطقه خطرناک مکانی است که در آن غلظت گازها، بخارات یا گرد و غبار قابل اشتعال رخ میدهد. تجهیزات الکتریکی که باید در چنین مکانهایی نصب شوند، به طور ویژه طراحی و آزمایش شدهاند تا اطمینان حاصل شود که به دلیل جرقههای تولید شده از قطع و وصل جریان یا دمای بالای سطح تجهیزات، باعث انفجار نمیشوند. از انواع کاربرد LED ضد انفجار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تاسیسات تولید نفت و گاز
- پالایشگاهها
- تاسیسات پتروشیمی
- نیروگاهها
- انبارهای مواد شیمیایی
- سالن رنگ کارخانههای خودروسازی
- ماشین آلات
- معادن زغال سنگ
- کارخانههای فولاد
- شرکتهای داروسازی
- مناطق نگهداری هواپیما
- پردازش و ذخیره سازی غلات
کاربرد LED ضد انفجار برای صرفه جویی در مصرف انرژی
فناوری LED به دلیل بهره وری انرژی در مقایسه با فناوریهای روشنایی سنتی مانند لامپهای رشتهای یا فلورسنت شناخته میشوند. چراغ LED ضد انفجار درصد بیشتری از انرژی الکتریکی را به نور مرئی تبدیل میکنند و در نتیجه مصرف انرژی کمتری دارند. چراغهای LED ضد انفجار برای مقاومت در برابر شرایط عملیاتی سخت از جمله دماهای شدید طراحی شدهاند.
کاربرد LED ضد انفجار نشان میدهد که این چراغ نوعی نورپردازی حالت جامد هستند، به این معنی که نور را از یک ماده نیمه هادی جامد ساطع میکند. این طراحی منجر به تولید گرمای کمتری در مقایسه با منابع روشنایی سنتی میشود که به گرم کردن یک رشته یا گاز متکی هستند. تولید گرمای کمتر به این معنی است که انرژی بیشتری به نور تبدیل میشود تا اینکه به عنوان گرما از بین برود.
کلام آخر
محیطهای پرخطر که در آنها امکان انتشار جرقه در هوا و احتمال آتش سوزی وجود دارد باید از تجهیزات ایمنی مانند چراغ LED ضد انفجار استفاده کنند. فناوری ساخت چراغ LED ضد انفجار باعث شده است تا این محصولات قابل اعتمادتر، محکمتر و مقرون به صرفهتر باشند. در حال حاضر، پذیرش جهانی چراغهای LED ضد انفجار با نرخ متوسط سالانه 5.9 درصد در حال افزایش است. پیش بینی میشود که کاربرد LED ضد انفجار در سالهای بعد هم به صورت تصاعدی افزایش یابد. برای خرید انواع چراغ ضد انفجار با تیم پشتیبانی ما در اطلس مگا ماشین تماس بگیرید.
سوالات متداول
- چرا چراغهای LED ضد انفجار برای محیطهای خطرناک مناسب هستند؟
روشنایی LED ضد انفجار به گونهای طراحی شده است که در محیطهایی که گازهای قابل اشتعال، بخارات یا گرد و غبار قابل احتراق وجود دارد، کارایی داشته باشد. چراغهای LED بازده انرژی، طول عمر طولانی و دوام را ارائه میدهند و آنها را برای استفاده در شرایط چالش برانگیز مناسب میکند.
- آیا LED ضد انفجار نسبت به چراغ معمولی در مناطق خطرناک از نظر انرژی کارآمدتر هستند؟
بله چراغ LED ضد انفجار نسبت به منابع روشنایی سنتی معمولی انرژی کارآمدتری دارند. فناوری LED به دلیل بهره وری انرژی شناخته میشود و در مقایسه با چراغهای رشتهای یا فلورسنت، نور بیشتری در هر وات تولید میکند.
- کاربرد LED ضد انفجار در چه محیطها و صنایع است؟
از انواع کاربرد LED ضد انفجار میتوان به تاسیسات تولید نفت و گاز، پالایشگاهها، تاسیسات پتروشیمی، نیروگاهها، انبارهای مواد شیمیایی، ماشین آلات، معادن زغال سنگ، کارخانههای فولاد، کارخانههای چوب بری، ریخته گری فلز، تصفیه خانههای آب، مناطق نگهداری هواپیما و پردازش و ذخیره سازی غلات اشاره کرد.